2021 este Anul european al căilor ferate | Video

2021 – Anul European al Căilor ferate! 

Căile ferate europene s-au dovedit în mod constant promotori ai coeziunii sociale și ai inovării industriale. Sistemul feroviar susține eforturile europene cuprinse in Pactul Verde European, legate de neutralitate climatică până în anul 2050 și pot pava calea unei noi era de mobilitate inteligentă. În UE, transportul feroviar produce sub 0,5 % din emisiile de gaze cu efect de seră generate de transporturi. De aceea, el reprezintă una dintre cele mai durabile forme de transport de marfă și de călători. Printre alte beneficii, căile ferate sunt, de asemenea, excepțional de sigure și conectează oameni și întreprinderi din întreaga UE și dinafară prin intermediul rețelei transeuropene de transport (TEN-T). În pofida acestor avantaje, numai aproximativ 7 % dintre călători și 11 % din volumul de mărfuri circulă pe calea ferată.

Inițiativa Comisiei Europene va evidenția beneficiile căilor ferate ca mijloc de transport sustenabil, inteligent și sigur. O serie de activități variate vor aduce transportul feroviar în centrul atenției pe tot parcursul anului 2021 pe întregul continent, pentru a încuraja utilizarea căilor ferate atât de către cetățeni, cât și de către întreprinderi.

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, a declarat: „Mobilitatea noastră viitoare trebuie să fie durabilă, sigură, confortabilă și accesibilă din punct de vedere financiar. Transportul feroviar ne oferă toate acestea și chiar mai mult! Anul European al Căilor Ferate ne dă posibilitatea de a redescoperi acest mod de transport. Grație diverselor acțiuni prevăzute, această inițiativă ne va permite să valorificăm pe deplin potențialul căilor ferate. Vă invit pe toți să participați la Anul european al căilor ferate.

#EUYearofRail #EUGreenDeal #DiscoverEU

Link-uri utile:

Anul European al cărilor ferate 2021

 

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut