NOUL PROGRAM ERASMUS+ 2021-2027
Lansat în 2014, programul Erasmus+ a creat numeroase oportunități de mobilitate și cooperare în domeniul educației, formării, tineretului și sportului. Acesta a oferit participanților competențe și o experiență de valoare și a contribuit la modernizarea educației, a formării și a locurilor de muncă pentru tineret în întreaga Europă.
Noul program (2021-2027) își propune să fie și mai incluziv, mai accesibil și mai sustenabil. Printre obiectivele importante se numără sprijinirea tranziției digitale în cadrul învățământului european și contribuția la construirea Spațiului european al educației. Pentru a atinge aceste obiective, noul program a fost conceput astfel încât organizațiile să poată avea acces mai ușor ca niciodată. Acreditarea Erasmus este esențială pentru acest obiectiv. Acreditarea Erasmus este un nou mod de a accesa activitățile de mobilitate (KA1) din cadrul noului program. Broșura de față explică modul în care funcționează acreditarea, cine își poate depune candidatura, precum și avantajele pe care le oferă.
Acreditarea Erasmus le oferă organizațiilor acces la oportunități de mobilitate în scop educațional în cadrul acțiunii-cheie 1 a programului. Acțiunea-cheie 1 sprijină organizațiile în ceea ce privește furnizarea de oportunități de dezvoltare profesională și personală pentru cursanți, profesori, formatori și alte categorii de personal din domeniul educației. Fiecare acreditare Erasmus acoperă unul dintre cele trei domenii de studiu:
Avantajele acreditării:
Nu sunteți siguri că doriți să vă depuneți candidatura? Există și alte opțiuni!
Acreditarea Erasmus nu este obligatorie. Există alte modalități de a participa la program. Acestea sunt unele dintre alternative: