Cabina cetăţeanului.

Cabina cetăţeanului. (15.05.2009 12:10)

COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

 

Centrul Europe Direct Arad al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară din cadrul Consiliului Local al municipiului Arad face parte din Reţeaua Europeană EUROPE DIRECT şi are drept obiectiv facilitarea accesului cetăţenilor (arădeni) la informaţii, consiliere, asistenţă cu privire la instituţiile şi politicile europene.

      În perioada premergătoare alegerilor din 7 iunie 2009, mesajele din toate cele 27 de State Membre ale Uniunii Europene vor fi difuzate pe ecrane gigantice, amplasate în faţa clădirii Parlamentului European şi a Comisiei Europene, la Bruxelles. Scopul este ca aceste mesaje înregistrate prin Cabina Multimedia, reflectând propunerile, aspiraţiile şi iniţiativele cetăţenilor din toată Uniunea Europeană, să ajungă la Parlamentul European şi să fie, în acelaşi timp, cunoscute de publicul european larg.

Aradul a fost selectat ca fiind una dintre cele 4 locaţii din România aprobate de la Bruxelles pentru amplasarea acestei Cabine a cetăţeanului. Astfel, cu ocazia activităţilor dedicate Zilei Europei, se va lansa şi Cabina Multimedia  Choice Box , proiect european care  s-a lansat în toate statele membre UE, prin care se doreşte promovarea alegerilor europarlamentare din iunie. Cabina Multimedia (care are forma unui cub cu latura de 2,5 metri şi cântăreşte 1,5 tone) va fi amplasată în Piaţa Avram Iancu în perioada 06 – 11.05.2009.

Prin intermediul acesteia, cetăţenii vor putea transmite către Parlamentul European mesaje înregistrate, cu durata de 20 de secunde, privitoare la alegerile parlamentare europene, la aşteptările lor privind aceste alegeri, la proiectul european, pentru a fi analizate şi, în funcţie de oportunitatea şi relevanţa lor, pentru a fi date în lucru.