Certificatul Lingvistic European 2021 – Apel pentru depunerea de candidaturi

Vă invităm să trimiteți spre evaluare un proiect care se adresează predării/învățării limbilor străine, indiferent de contextul și de vârsta celor care învață/predau și indiferent de sursa de finanțare (*), prin completarea formularului de candidatură. În urma evaluării, proiectului dvs. i se poate acorda Certificatul Lingvistic European (European Language Label) 2021.

Termenul pentru depunerea proiectelor este 20 august 2021.

Priorități 2021:

  • Îmbunătățirea învățării limbilor străine prin intermediul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și al mass-mediei digitale.
  • Învățarea limbilor străine și promovarea echității, coeziunii sociale și cetățeniei active.
  • Dezvoltarea profesională a profesorilor de limbi străine.

Proiectul eligibil trebuie să fie depus de o instituție din România care a coordonat sau a fost parteneră în proiect. De asemenea, proiectul trebuie: a) să nu se fi încheiat dar să aibă deja rezultate a căror utilitate să fie clară, simplu de prezentat și de evaluat, sau b) să se fi încheiat recent, dar rezultatele sale să fie încă utilizate – se vor aduce argumente solide în acest caz.

Evaluarea se va face având în vedere: 1. Concordanța cu prioritățile europene. 2. Valoarea adăugată a proiectului pentru predarea și învățarea limbilor străine în context național. 3. Caracterul motivant al proiectului pentru elevi/studenți/cursanți care învață limbi străine și pentru profesorii de limbi străine. 4. Originalitatea și creativitatea proiectului în domeniul predării și învățării limbilor străine. 5. Transferabilitatea rezultatelor proiectului în domeniul predării și învățării limbilor străine. 6. Website activ.

(*) – Începând cu 2022, Certificatul Lingvistic European va fi acordat doar proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+.

ATENȚIE: Accesul la formular se face doar pe baza unei adrese de Gmail. Formularul NU PERMITE editarea ulterioară. Fiecare candidatură va fi completată integral, într-o singură intrare. Candidaturile completate parțial nu vor intra în evaluare.

Vă dorim mult succes!

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut