Comunicarea online și unitatea europeană - Dezbatere publică #2

Ar trebui Uniunea Europeană să prioritizeze lupta împotriva fenomenului fake news?

nformația are un impact semnificativ asupra vieții noastre deoarece ne afectează modalitatea de a percepe lucrurile din jurul nostru. Astăzi trăim într-o lume în care informația circulă extrem de repede și în care devine din ce în ce mai complicat să îți selectezi informațiile de care ai nevoie.
O altă caracteristică importantă. este cantitatea mare de date care apare constant în mediul online. Un fenomen nou în acest aspect al vieții noastre este „fake news” care încearcă să profite de multitudinea de surse a noutăților și viteza cu care circulă pentru a maninupula populația în funcție de interesele celui care promovează acest tip de știri.
Iar din aceste două motive trebuie să fim un „filtru” extrem de atent la ce informație ne expunem. Problematica care va fi dezbătută în această săptămâna este rolul Uniunii Europene în fenomenul „fake news” și cât de prioritar ar trebui să fie acest punct în agenda strategică europeană.

Cum poți participa?
Adresează întrebările tale pe pagina noastră de facebook, în secțiunea de comentarii.https://www.facebook.com/EuropeDirectArad/photos/gm.286357649319707/3274320962643572/?type=3&theater

Galerie foto