Eurocarnaval

Eurocarnaval (12.10.2010 14:23)

PROIECT EUROPE DIRECT 2010

ACTIVITATE  - EUROCARNAVALUL COPIILOR

Data – 7 octombrie 2010

Interval orar  - 14.00 / 18.00

Activitate de exterior M8

Participanţi 200 de copii din centrele de zi

 

 

 

Metode folosite

Exerciţiul, explicaţia, competiţia, lucrul în grup/ în echipă

Competente vizate

Competenţe sociale şi interculturale, competenţe cognitive

Descrierea

       Unicitatea activităţii constă din faptul că toate costumele pentru Eurocarnavalul copiilor sunt confecţionate de copii, pe baza unor modele de costume tradiţionale din ţările europene, precum şi confecţionarea de steaguri aferente ţărilor reprezentate.

Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu culorile steagurilor. Toţi participanţii sunt răsplătiţi la final cu pizza, sucuri şi toţi sunt câştigători!

       In luna care a precedat eurocarnavalul,copiii au fost într-o vizită educativă la Centrul de informare europeană Europe Direct unde au vizionat filmuleţe despre ţările Uniunii Europene. În urma vizionării, copiii au asimilat cunoştinţe despre specificul ţărilor europene, au luat cunoştinţă de însemnele naţionale ale ţărilor (steagul, limba, imnul, moneda).

          Pentru anunţarea activităţii se vor tipării fluturaşi cu toate detaliile legate de eurocarnaval.

        Pe baza informaţiilor şi a cunoştinţelor asimilate anterior, precum şi cu sprijinul educatorilor, partea a doua a activităţii se va desfăşura în 4 ateliere de lucru:

ATELIER 1 - un grup de copii va confecţiona într-o sală de clasă steagurile europene din carton mare A2, astfel încat pus faţă - verso (2 buc) vor alcătui cate un costum unicat pentru defilare la carnaval. Costumul va fi legat cu capse, lipici, sfoară, astfel încat şi prezentat la parada costumelor de la final.

 

ATELIER 2 - Alt grup de copii vor confecţiona într-o altă sala de clasă costume din faşii de hartie glasată sau creponată. Costumele vor fi ajustate şi legate cu ajutorul materialelor mai sus specificate în necesar. Pe cap copiii îşi vor confecţiona cate un coif, care la randul lui va fi personalizat cu însemnele tării alese pentru prezentare la carnaval.

 

ATELIER 3 - Un al treilea grup de copii va confecţiona într-o altă sală de clasă măştile din carton, hartie colorată, pictate cu acualele sau coloarte cu carioca sau creioane colorate şi cu vopselele pentru face painting vor desăvarşi „mascarea” participanţilor la acţiune.

ATELIER 4: Un al patrulea grup va confecţiona steguleţe din hartie colorată şi altele pictate sau colorate manual care se vor ataşa de cate un beţişor de lemn astfel încat fiecare copil participant la acţiune să defileze cu cate un steguleţ la parada de final a acţiunii.

Fiecare grup de copii va fi supravegheat de cate 2 educatori din cadrul centrului.

           În ultima parte a acţiunii, în aer liber, va urma defilarea costumelor-steagurilor şi fiecare copil îşi va prezenta pe scurt costumul, precizand ce reprezintă şi enunţand cateva caracteristici ale ţării respective. Cele mai reuşite costume vor fi premiate cu cate o diplomă şi vor constitui material didactic pentru copii.

          Finalul acţiunii va fi marcat cu sucuri şi pizza pentru toţi copiii!