Euromărţişor- pregătiri ( 26-28 februarie 2014)

Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad – prin Centrul EUROPE DIRECT ARAD organizează în cadrul proiectului EUROPE DIRECT 2014 a patra ediţie a acţiunii– MĂRŢIŞOR EUROPEAN care are ca scop revigorarea tradiţiilor româneşti, prin confecţionarea unor simboluri specifice de primăvară, îmbinate artistic cu simboluri europene.

            Copiii de la centrele de zi (Curcubeu și Oaza), precum și elevii de la Școala generală nr. 2 din Arad confecționează mărțișoare cu simboluri europene pe parcursul unei săptămâni, urmând ca de 1 martie să le ofere arădenilor.

            Povestea a început acum patru ani, când Centrul Europe Direct Arad a gândit planul de acțiuni și a încercat să creioneze acțiuni care să îi atragă pe copii și să reușească prin aceasta să îi învețe lecțiile europene.

            Astfel că, timp de o săptămână, copiii alături de îndrumătorii lor și personalul Centrului Europe Direct Arad, confecționează de zor mărțișoare cu simboluri europene, organizează expoziții și creează mici mărțișoare de primăvară cu steagurile țărilor europene.

            Micii cetățeni europeni învață astfel prin munca în echipă despre drepturile și obligațiile lor, dar reușesc și să aducă un zâmbet pe chipul trecătorilor, atunci când le oferă Euromărțișoare!

Galerie foto