EUROPE DIRECT în stradă pentru Conferința privind Viitorul Europei

Pe parcursul lunii august, centrele EUROPE DIRECT au avut evenimente și activări în stradă, în locuri mai puțin convenționale, pentru a discuta împreuna cu cetățenii despre cum văd viitorul Europei.

Experții si standul EUROPE DIRECT au fost la festivaluri  de muzică sau film – Electric Castle- Cluj, Arad Open Air Festival – Arad, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Open Camp Vaslui, seri de poveste europeană la Teleorman sau cartea cu povești de pe pasajele Bistriței, școli de vară generatoare de idei verzi pentru politicile europene de mediu in Argeș si București, dezbateri despre viitorul digital al Europei in Râșnov, inteligența artificială in Vâlcea sau pactul verde european in Buzau.

Au avut loc consultări la standurile sau panourile EUROPE DIRECT din piețele urbane sau grădini publice din Brăila, iar trecătorii au vorbit despre temele lor cele mai apropiate si importante pentru viața de zi cu zi: sănătate, educație, o economie mai puternica si locuri de munca. Toate acestea au adus comunicarea directă cu cetățenii, pentru a putea dezbate la firul ierbii, în stradă, ce-și doresc românii (și nu numai) de la instituțiile europene.

Evenimentele EUROPE DIRECT au promovat platforma https://futureu.europa.eu/, punctul central al Conferinței privind viitorul Europei, prin intermediul căreia fiecare persoana din Uniunea Europeana poate discuta si spune ce idei are pentru viitorul Europei.

Galeria foto este disponibilă aici.

Mai multe informații despre centrele EUROPE DIRECT sunt disponibile aici.

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut