Fonduri UE pentru remedierea sistemului de termoficare din București

În data de 27 mai, Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane EUR din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București, conform unui comunicat al Comisiei dat spre publicitate.

Sursa citată precizează că sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai mari din lume, care furnizează căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. Pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28 % din căldură între sursă și consumator, cu care se confruntă o bună parte a cetățenilor bucureșteni, 211,94 km de conducte, adică echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiți.

Pe lângă această remediere, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Astfel, va fi asigurat un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil ca preț. Datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse, eficiența energetică a rețelei va spori, precum și calitatea vieții locuitorilor și a aerului.

„Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Proiectul va contribui, de asemenea, la obiectivul României de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele Pactului verde european, menite să fie duse la capăt până în 2050.

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut