,,Joia de film’’ se întoarce acasă!

Începând de astăzi, Reprezentanța Comisiei Europene în România și echipa de la Spațiul Public European reiau proiecția filmelor europene care vor fi disponibile gratuit, online și ușor de accesat de pe orice dispzitiv.

Cele mai bune filme europene, regizate de autori cunoscuți și premiate în festivaluri internaționale, vor fi disponibile pe pagina de Faceboook a  Spațiului Public European (https://www.facebook.com/spatiul.public.european) și pe platforma TIFF Unlimited (https://unlimited.tiff.ro/).

Filmul difuzat astăzi este o comedie-neagră islandeză, „Under the tree” („Copacul vrajbei noastre”), în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, care a câștigat marele premiu la Edda Awards din Islanda, în 2017. În total, producția a strâns 16 premii și 12 nominalizări la festivaluri internaționale.

Uniunea Europeană sprijină sectoarele culturale și creative prin intermediul programului Europa Creativă, cu un buget alocat de 2,4 miliarde de EUR pentru perioada 2021-2027. Proiectul va contribui la redresarea acestor sectoare puternic afectate de restricțiile impuse de pandemia de COVID-19. TIFF este cel mai important festival de film din România, iar cea de a 20-a ediție va avea loc în acest an între 23 iulie și 1 august. Pe platforma TIFF Unlimited  pot fi vizionate atât filme-reper, cât și colecții de interviuri sau gale live. 

 

Galerie foto