Miniștrii de externe ai UE impun noi sancțiuni economice Belarusului

Ca urmare a incidentului petrecut săptămâna trecută, în urma căruia un avion comercial a fost deturnat cu scopul arestării unui jurnalist aflat în dezacord cu regimul de la Minsk, miniștrii de externe ai statelor membre UE s-au întâlnit joi, 27 mai, pentru a discuta, printre altele, aplicarea unor noi sancțiuni economice Belarusului, informează Agerpres.

Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell, a declarat că discuțiile privind implementarea unor noi sancțiuni se află în acest moment într-un stadiu avansat, natura acestora urmând să fie atât economică, cât și sectorială.

Mai mult decât atât, oficialul a reiterat faptul că acțiunea care a avut loc în urmă cu o săptămână este una inacceptabilă, afirmație susținută de mai multe instituții europene, printre care și de Consiliul European. În cadrul reuniunii extraordinare desfășurate în această săptămână la Bruxelles pe durata a două zile, reperzentanții europeni au condamnat dur evenimentele din Belarus.

Totodată, în discuție a fost adusă și posibila implementare a unor noi sancțiuni, precum și interzicerea desfășurării oricărui tip de activități aviatice a companiilor aeriene din Belarus pe teritoriul blocului european, lucru care între timp s-a și concretizat, de altfel.

Autor: Alexandra-Maria Ionescu / Sursa foto: European Parliament

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut