MIPE: Formular simplificat pentru trimiterea de idei de reforme și investiții pentru actualizarea PNRR

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene propune ministerelor, instituțiilor, organizațiilor și persoanelor fizice interesate o Fișă de Reforme și Investiții, prin intermediul căreia se pot trimite propuneri pentru actualizarea Planului Național de Reformă și Reziliență (PNRR) într-o formă standardizată și simplificată.

Fișa, în format PDF, poate fi descărcată de la adresa www.mfe.gov.ro/pnrr. După completare, aceasta poate fi transmisă către MIPE la adresa de e-mail dezbateri.pnrr@mfe.gov.ro. Data limită pentru trimiterea propunerilor este 25 februarie.

Ce este Mecanismul de Redresare și Reziliență?

Uniunea Europeană a decis să înființeze un instrument financiar temporar – #NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde euro, separat de bugetul pe termen lung al UE, Cadrul Financiar Multianual (CFM), pentru perioada 2021 -2027. Scopul principal al acestuia este să ofere sprijin statelor membre pentru a face față provocărilor generate de Criza Covid19 și consecințele sale economice.
Mecanism de redresare și reziliență (MRR) este pilonul principal al #NextGenerationEU și are alocat un buget total de 672,5 miliarde euro. 

Mai multe informații: 

Planul de redresare pentru Europa

Mecanismul de Redresare și Reziliență

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut