Moderna dorește aprobarea UE pentru vaccinarea persoanelor peste 12 ani

Compania farmaceutică americană Moderna urmează să trimită o cerere oficială autorităților medicale europene. Scopul acestui demers constă în obținerea aprobării de a vaccina persoanele cu vârstele cuprinse între 12 și 17 ani cu serul Moderna, relatează Deutsche Presse-Agentur.

Șeful executivului, Stéphane Bancel, a declarat pentru ziarul francez Le Journal du Dimanche că cererea va fi depusă la Agenția Europeană pentru Medicamente abia la începutul lunii iunie.

Agenția pentru Medicamente din Amesterdam a anunțat anterior că va decide dacă se va aproba vaccinul de la BioNTech/Pfizer pentru tinerii de peste 12 ani. Statele Unite ale Americii au aprobat deja utilizarea acestui vaccin pentru copiii din categoria 12-17 ani, conform sursei citate. 

Vaccinul Moderna este unul dintre cele patru vaccinuri anti-coronavirus autorizate la nivelul UE pentru populația adultă.

Pentru același ziar, Bancel a afirmat: „Toți adulții care își doresc să se vaccineze cu prima doză o vor primi până la vară”. Mai mult, acesta a declarat că, fără vaccinarea populației la scara largă, inclusiv cea a grupei de vârstă 12-17 ani, nu putem exclude riscul unui al patrulea val de infectări. 

Toate statele europene au fost afectate simțitor de către pandemia de COVID-19, însă Franța a avut la activ peste 100,000 de morți din cauza problemelor respiratorii create de virus. 

Autor: Irina Constantinescu / Sursa foto: USA Today

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut