Natura are nevoie de ajutorul nostru! Participă la consultarea publică până pe 5 aprilie 2021

”Activitățile umane au modificat semnificativ trei sferturi din suprafața uscată a Pământului și două treimi din cea a oceanelor în ultimele decenii, destabilizând climatul și sistemele noastre naturale de susținere a vieții. Restaurarea ecosistemelor naturale este o triplă victorie – pentru natură, climă și oameni. Acesta va ajuta la rezolvarea crizei biodiversității, la combaterea schimbărilor climatice și la reducerea riscurilor de pandemii în viitor. De asemenea, poate stimula redresarea într-o lume post-pandemică, creând locuri de muncă și o creștere durabilă.” Virginijus Sinkevičius, comisarul european pentru mediu, oceane și climă  

Consultarea publică e deschisă! Natura are nevoie de ajutorul nostru – și noi avem nevoie de natură! 

Restaurarea ecosistemelor europene naturale ne va ajuta să:

  • creștem biodiversitatea în UE
  • combatem schimbările climatice
  • reducem riscul dezastrelor naturale.

Comisia Europeană dorește să asculte opiniile cetățenilor printr-o consultare publică legată de țintele restaurării mediului înconjurător, care este deschisă până pe 5 aprilie 2021.

Pentru a participa la consultare, click aici

#ForNature #EUClimateAction  #EUHaveYourSay #EUGreenDeal 

Context:

Comisia Europeană pregătește o evaluare a impactului pentru a sprijini dezvoltarea obiectivelor UE de restaurare a naturii și pentru a evalua impactul potențial al acestora asupra mediului, social și economic. Opiniile și perspectivele publice și ale părților interesate vor contribui la evaluarea impactului. De asemenea, Comisia se consultă cu privire la alte două inițiative de politici privind biodiversitatea: evaluarea Strategiei UE pentru biodiversitate până în 2020 (2011-2020) și revizuirea aplicării Regulamentului UE privind speciile străine invazive. Citește mai mult aici.

Pactul verde european este foaia de parcurs a UE pentru a ajunge la o economie durabilă. Vom reuși acest lucru transformând provocările legate de schimbările climatice și de mediu în oportunități – în toate domeniile de politică – și asigurându-ne că tranziția este justă și incluzivă pentru toți europenii.

 

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut