PhotoVoice – Europa verde

Echipa centrului EUROPE DIRECT din Arad și Asociația Ofensiva Tinerilor, împreună cu cafeneaua KF din Arad, lansează un prim eveniment care să promoveze valorile europene în care credem și pe care dorim să le insuflăm și comunității locale. 

Evenimentul este un concurs de fotografie pentru tinerii începători, cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani, și are ca temă ”Europa verde”. Tema concursului lasă loc de creativitate participanților în oricare dintre următoarele direcții:

  • schimbări climatice și acțiuni;
  • reciclare, refolosire și reducere;
  • gândește verde – stimularea utilizării eficiente a resurselor prin trecerea la o economie circulară, mai curată, refacerea biodiversității și reducerea poluării;
  • energie regenerabilă – energiile ce provin din surse care să fie se regenerează de la sine în scurt timp, fie sunt surse practic inepuizabile (energia eoliană, solară, a apei, hidraulică, geotermică și de biomasă);
  • consecințele schimbărilor climatice – în unele regiuni, fenomenele meteorologice extreme și precipitațiile sunt tot mai frecvente, în timp ce altele se confruntă cu valuri de căldură și secetă extreme;
  • apa este prietenul tău – conținutul de apă din corpul uman este în jur de 50% – 65%, iar pe lângă acest fapt, beneficiile aduse de apă sunt nenumărate (stimulează metabolismul, suprimă pofta de mâncare, ajută la concentrare, este benefică pentru piele ș.a.m.d.).

Regulament

  1. Concursul de fotografie se adresează tinerilor începători, cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani și nu percepe nici o taxă de înscriere. 
  2. Participanul poate trimite o singură fotografie, care să descrie cât mai complex tema dată. Acesta poate trimite poza, prin e-mail, la următoarea adresă de e-mail: europedirectarad@ofetin.ro. Fotografiile trimise după această data nu vor fi luate în considerare.
  3. Adițional pozei, participantul va completa în e-mail numele și prenumele său, vârsta, un număr de telefon la care poate fi contactat (pentru premiere dacă e cazul) și legenda fotografiei.
  4. Poza trimisă de participant trebuie să fie acompaniată și de o legendă. Legenda (sau povestea) fotografiei trebuie să fie completă și exactă, suficientă pentru a transmite circumstanțele în care a fost făcută – mai exact, ea reprezintă un text care explică viziunea fotografului, fie că este istoricul personajelor din poză, ce și-ar dori să fie schimbat sau ce este important pentru el. Număr maxim de caractere: 500 de caractere sau echivalentul a 5-6 rânduri de text scris.
  5. Fotografia, în întregime, trebuie să fie realizată de participantul la concurs. Prin participarea la concurs, participantul recunoaște și garantează că fotografia trimisă este o lucrare originală creată exclusiv de către participant, că fotografia nu încalcă drepturile de autor, mărcile comerciale, drepturile morale, drepturile de confidențialitate / publicitate sau drepturile de proprietate intelectuală a oricărei persoane sau entități și că nicio altă parte nu are niciun drept, titlu, pretenție sau interes pentru fotografie.­­
  6. Prin transmiterea fotografiei la concurs, participantul oferă consimțământul ca poza sa fie publicată/ilustrată atât pe pagina de Facebook a centrului EUROPE DIRECT, cât și în cadrul expoziției ulterioare din cafenea.
  7. Fotografia nu are voie să fie compusă din conținut obscen, defăimător, explicit sexual sau inadecvat.
  8. Fotografiile trimise nu pot avea filigrane (watermarks).
  9. Rezoluția acceptată a fotografiilor este 300 DPI (2480 pixeli x 3408 px) (echivalentul dimensiunii A4).
  10. În urma perioadei de colectare a fotografiilor, care se va desfășura online în perioada 12-25 iulie, acestea vor fi expuse în curtea interioară a cafenelei KF (Piața Avram Iancu, nr. 10, Arad), unde vizitatorii le pot admira și vota timp de o săptămână, în perioada 29 iulie – 8 august. 
  11. Cei 3 câștigători ai concursului vor fi aleși de către public, prin vot. Votarea se va face direct pe pagina de Facebook a centrului EUROPE DIRECT Arad, unde vizitatorii expoziției își pot alege fotografia favorită. Perioada de votare se încheie în 8 august, la miezul nopții.
  12. Câștigătorii vor fi anunțați public și contactați pentru ridicarea premiilor. În cazul în care premiile nu vor ridicate până în data de 12 august, acestea vor fi redistribuite următorilor clasați.
  13. Premiile acordate pentru cele mai bune fotografii sunt:
  • Premiul I: Curs de inițiere în fotografie, organizat de Foto Club Arad și două abonamente la Arad Open Air Festival (13-15 august).
  • Premiul II: Abonament pentru 2 persoane la Arad Open Air Festival;
  • Premiul III: Abonament pentru o persoană la Arad Open Air Festival.

Pagina de Facebook a centrului EUROPE DIRECT Arad, unde veți putea vedea și vota fotografiile, poate fi accesată aici

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut