PhotoVoice – European Values

Centrul EUROPE DIRECT din Arad și Asociația Ofensiva Tinerilor lansează concursul de fotografie „PhotoVoice”. destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani, și are ca temă „European Values” („Valorile europene”).

UE este construită pe șase valori fundamentale care stau la baza societății noastre:
Respect pentru demnitatea umană;
Libertate;
Democrație;
Egalitate;
Stat de drept;
Respectarea drepturilor omului.

Valorile UE sunt împărtășite de toate statele UE și garantează o societate în care prevalează pluralismul, toleranța, justiția, solidaritatea, nediscriminarea și egalitatea.

Ai o poză ce ilustrează una sau mai multe dintre aceste valori? Dacă da, trimite-ne poza alături de o legendă care să descrie viziunea ta (ce vrei să transmiți cu poza trimisă) și câștigă unul dintre cele 3 premii oferite de noi!

Evenimentul se desfășoară în 2 etape: etapa de colectare a fotografiilor (23 – 30 martie 2023) și etapa de votare (31 martie – 7 aprilie 2023). Participanții își vor trimite fotografiile pe adresa de mail a centrului europedirectarad@ofetin.ro, iar desemnarea câștigătorilor se va face public, pe pagina de Facebook, și telefonic pe data de 8 aprilie 2023.

Toate fotografiile colectate vor fi postate pe pagina de Facebook a centrului EUROPE DIRECT Arad pentru a permite ulterior publicului larg să le vizualizeze, distribuie mai departe și să le voteze folosind butonul de „Like”. Clasamentul fotografiillor se va face în funcție de numărul de Like-uri colectate la postarea originală (cea creată de centrul EUROPE DIRECT Arad).

ℹ️ Pentru mai multe informații, vă invităm să citiți regulamentul concursului Photovoice:

Regulament concurs

Concursul de fotografie se adresează tinerilor amatori, cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani și nu percepe nici o taxă de înscriere.
Participantul poate trimite o singură fotografie, care să descrie cât mai complex tema dată, respectiv „European Values”. Acesta poate trimite poza prin e-mail la următoarea adresă: europedirectarad@ofetin.ro, până pe data de 30 martie, miezul nopții. Fotografiile trimise după această data nu vor fi luate în considerare.
Adițional pozei, participantul va completa în e-mail numele și prenumele său, vârsta, un număr de telefon la care poate fi contactat (pentru premiere) și legenda fotografiei.
Poza trimisă de participant trebuie să fie acompaniată și de o legendă. Legenda (sau povestea) fotografiei trebuie să fie completă și exactă, suficientă pentru a transmite circumstanțele în care a fost făcută – mai exact, ea reprezintă un text care explică viziunea fotografului, fie că este istoricul personajelor din poză, ce și-ar dori să fie schimbat sau ce este important pentru el. Număr maxim de caractere: 500 de caractere sau echivalentul a 5-6 rânduri de text scris. ATENȚIE: Fotografiile fără legendă nu vor fi luate în considerare în concurs, deoarece nu respectă regulile de bază ale unui PhotoVoice.
Fotografia, în întregime, trebuie să fie realizată de participantul la concurs. Prin participarea la concurs, participantul recunoaște și garantează că fotografia trimisă este o lucrare originală creată exclusiv de către participant, că fotografia nu încalcă drepturile de autor, mărcile comerciale, drepturile morale, drepturile de confidențialitate / publicitate sau drepturile de proprietate intelectuală ale oricărei persoane sau entități și că nicio altă parte nu are niciun drept, titlu, pretenție sau interes pentru fotografie.­­
Prin transmiterea fotografiei la concurs, participantul oferă consimțământul ca poza sa fie publicată/ilustrată pe pagina de Facebook a centrului EUROPE DIRECT pentru etapa de votare.
Fotografia nu are voie să fie compusă din conținut obscen, defăimător, explicit sexual sau inadecvat.
Fotografiile trimise nu pot avea filigrane (watermarks).
Rezoluția acceptată a fotografiilor este 300 DPI (2480 pixeli x 3408 px) (echivalentul dimensiunii A4).
În urma perioadei de colectare a fotografiilor, care se va desfășura online în perioada 23 – 30 martie, acestea vor fi postate pe pagina de Facebook a centrului EUROPE DIRECT Arad pentru etapa de votare.
Cei 3 câștigători ai concursului vor fi aleși de către public, prin vot. Votarea se va face direct pe pagina de Facebook a centrului EUROPE DIRECT Arad. Perioada de votare începe în data de 31 martie și se încheie în 7 aprilie, la miezul nopții.
Câștigătorii vor fi anunțați public și contactați pentru ridicarea premiilor în data de 8 aprilie. În cazul în care premiile nu vor ridicate până în data de 15 aprilie, acestea vor fi redistribuite următorilor clasați.
Premiile acordate în cadrul concursului vor fi anunțate la începutul perioadei de votare a fotografiilor înscrise – 31 martie.

Scroll to Top
Sari la conținut