Primul oraș din România care introduce plata cu deșeuri

De vineri, 21 mai, Constanța va deveni primul oraș din România care va implementa campania de plată cu deșeuri. Această inițiativă este una unică, care va permite locuitorilor și turiștilor să călătorească cu transportul public, plătind la schimb cu PET-uri şi doze de aluminiu datorită campaniei „Schimbă PET-ul cu biletul”, relatează Mediafax.

Pentru a putea folosi transportul public gratuit, locuitorii și turiștii din oraș trebuie să dea la schimb trei deșeuri colectate. Biletele de călătorie vor fi valabile toată ziua și acceptate de controlori.

Conform unui mesaj făcut public de către reprezentanţii autorităţilor locale, „campania este o premieră pentru România, ea având, atât obiectivul încurajării folosirii transportului public, cât şi obiectivul de a promova colectarea şi reciclarea deşeurilor, care pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează şi accesul locuitorilor la transportul public”.

În același timp, anumite informații au fost clarificate de către organizatori, și anume: „acţiunea-pilot de vineri, 21 mai, se va desfăşura în următoarele staţii CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireşica); City Park Mall. Cei dornici să participe trebuie doar să aibă la ei 3 PET-uri sau doze de aluminiu, de orice dimensiune şi să le predea la unul dintre punctele de colectare din cele mai circulate staţii din Constanţa, unde vor fi întâmpinaţi de voluntarii campaniei. Aceştia le vor oferi în schimbul deşeurilor un bilet, valabil pe orice linie, pe durata întregii zile. Costul biletelor este suportat integral de către partenerii privaţi ai acestei campanii. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare Green Ambalaje, unde vor fi transformate în noi resurse”.

Dacă va avea un rezultat pozitiv, campania va continua pe perioada verii, în fiecare vineri.

Autor: Octavia Codreanu / Sursa foto: ObservatorBN

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut