Statutul Uniunii 2021

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al ultimului an și prezintă prioritățile pentru anul următor.

Anul acesta Statutul Uniunii va avea loc pe data de 15 septembrie și va transmis live de pe pagina de Facebook a Comisiei Europene, dar și pe cea a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

–––––––––

După unul dintre cei mai dificili ani din istoria sa, Europa se îndreaptă către viitor cu o speranță reînnoită. 

Începând cu toamna anului 2020, pandemia ne-a lovit din nou, cu și mai multă violență. Ca răspuns, Uniunea Europeană și-a dublat eforturile – în special pentru a achiziționa vaccinuri pentru toți europenii, pentru a consolida cooperarea internațională împotriva pandemiei, pentru a scoate Europa din criză și pentru a facilita redresarea cu ajutorul instrumentului NextGenerationEU. 

O retrospectivă a anului trecut este disponibilă aici, începând cu eforturile menite să pună capăt crizei provocate de pandemia de COVID-19 și continuând cu activitățile desfășurate în cadrul tuturor priorităților politice: de la realizarea Pactului verde european și a Deceniului digital al Europei până la acțiunile în materie de siguranță, democrație și sănătate pentru cetățenii UE.

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut