Utilizarea mai multor monede diferite în Europa

Utilizarea mai multor monede diferite în Europa
(18.12.2009 17:12)

Utilizarea mai multor monede diferite în Europa făcea ca viaţa să fie mai grea şi mai scumpă la trecerea dintr-o ţară în alta. Schimbul valutar costa bani: comerţul era mai scump, iar preţul
călătoriilor era mai ridicat. Prin urmare, mai multe ţări din Uniunea
Europeană au hotărât să înlocuiască bancnotele şi monedele naţionale cu
o monedă unică.Moneda unică – euro – a fost introdusă pentru prima dată în 1999 ca „monedă scriptică”, monedele naţionale aflându-se încă în circulaţie, dar devenind subunităţi ale monedei euro.

poi, în 2002, conversia la noua monedă a fost finalizată prin introducerea bancnotelor şi a monedelor euro. În prezent, euro este moneda unică a tuturor ţărilor din zona euro. Acest lucru înseamnă că nu mai este nevoie să-ţi schimbi monedele şi bancnotele când treci graniţa. Prin urmare, comerţul este mult mai uşor, permiţându-ne o libertate mai mare de a alege ceea ce cumpărăm. De asemenea, putem călători mult mai uşor şi mai ieftin, deoarece nu mai trebuie să schimbăm bani când mergem în vacanţe în străinătate. Şi, în cele din urmă, deoarece zona euro este una întinsă, având peste 320 milioane de cetăţeni, ea este puternică din punct de vedere economic. Acest fapt se traduce printr-o stabilitate economică mai bună, ceea ce susţine creşterea standardului nostru de viaţă.

Scroll to Top
Sari la conținut