New European Bauhaus: noul proiect european la intersecția dintre artă, cultură, incluziune socială, știință și tehnologie

Vreau ca NextGenerationEU să înceapă un val de renovare europeană și să facă din Uniunea noastră un lider în economia circulară. Dar acesta nu este doar un proiect de mediu sau economic: trebuie să fie un nou proiect cultural pentru Europa.”

 – Ursula Von der Leyen

New European Bauhaus este o inițiativă creativă și interdisciplinară, care oferă un spațiu de dialog și de lucru pentru proiectarea unor noi stiluri de viață, situate la intersecția dintre artă, cultură, incluziune socială, știință și tehnologie.

”Acordul Verde” (Green Deal) este adus în locuințele noastre și solicită un efort colectiv pentru a ne imagina și construi un viitor durabil, inclusiv și frumos pentru mintea noastră și pentru sufletele noastre.

Frumos înseamnă spații incluzive, accesibile în care dialogul între diverse culturi, discipline, sexe și vârste devine o oportunitate de a-ți imagina un loc mai bun pentru toți. Înseamnă, de asemenea, o economie mai incluzivă, în care bunăstarea este distribuită și spațiile sunt accesibile.

Frumos înseamnă soluții durabile care creează un dialog între mediul nostru construit și ecosistemele planetei. Înseamnă să implementezi abordări regenerative inspirate de ciclurile naturii, care să alimenteze sursele de energie și să protejeze biodiversitatea.

Frumos înseamnă experiențe care ne îmbogățesc și care răspund nevoilor dincolo de dimensiunea noastră materială, inspirate de creativitate, artă și cultură. Înseamnă aprecierea diversității ca o oportunitate de a învăța unii de la alții.

Pentru a afla mai mult despre noua inițiativă, click aici

 

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut