Ce este Conferința privind viitorul Europei?

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică și oportună pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Indiferent de locul de proveniență sau de activitate, acesta este locul în care să reflectați la viitorul pe care îl doriți pentru Uniunea Europeană.

Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană s-au angajat să asculte cetățenii europeni și să dea curs, în limitele competențelor lor, recomandărilor formulate.

Se preconizează că, până în primăvara anului 2022, conferința își va prezenta concluziile astfel încât să ofere orientări privind viitorul Europei.

???????????????? ???????????????????? ?????????????????????????????????????
– Cetățeni europeni, din toate categoriile sociale și de pe tot cuprinsul Uniunii, tinerii jucând un rol central în conturarea viitorului proiectului european;
– Autoritățile europene, naționale, regionale și locale, precum și societatea civilă și alte organizații care doresc să organizeze evenimente și să contribuie cu idei.

???????????????? ???????????????? ???????????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????????? ?????????????????????????????????

Platforma digitală este punctul central al conferinței: este modalitatea dumneavoastră de a vă implica și de a lua cuvântul în cadrul conferinței. Aici puteți să vă împărtășiți ideile despre Europa și schimbările care trebuie să se întâmple, să vedeți ce au de spus alții, să găsiți evenimente în apropierea dumneavoastră, să vă organizați propriul eveniment și să urmăriți progresele și rezultatele conferinței.

???????????? ????????̆ ????????????????????̦???? ???????????????????????????? ????????̆?????????????????????
Trebuie doar să alegeți dintr-o gamă largă de subiecte (https://futureu.europa.eu/processes) și să comunicați conferinței opinia dumneavoastră. Ideile dumneavoastră vor fi colectate, analizate, monitorizate și publicate pe platformă, pe tot parcursul conferinței. Acestea vor contribui apoi la discuțiile care au loc în cadrul grupurilor de dezbatere implicând cetățeni europeni și al sesiunilor plenare. Un mecanism de feedback va garanta că ideile exprimate în timpul evenimentelor conferinței duc la recomandări concrete vizând acțiuni ale UE. Rezultatul final al conferinței va fi prezentat într-un raport destinat președinției comune. Cele trei instituții vor examina rapid modalitățile de a întreprinde cu eficacitate acțiuni ulterioare acestui raport, fiecare în sfera sa de competență și în conformitate cu tratatele.

Accesează platforma dedicată acestei Conferințe și participă la un eveniment, prezintă o idee sau organizează chiar tu un eveniment, axându-te pe cel puțiin unul dintre cele 10 subiecte – https://futureu.europa.eu/

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut