Prima sesiune de la G7 de vineri a reflectat o prioritate comună: asigurarea unei recuperări pentru toți. Liderii se vorr asigura că persoanele cele mai afectate de pandemie nu vor fi lăsate în urmă.
Sesiunea 2 – Refacerea rezilienței – a fost concentrată pe reziliență și a abordat provocările geopolitice cheie, comerțul și dezvoltarea.
Sesiunea 3 a fost dedicată problemelor de politică externă.
Sesiunea 4 – Construirea înapoi mai puternică – domeniul sănătății a fost acoperit, atât în ceea ce privește răspunsul la COVID-19, cât și pregătirea pe termen lung.
Summitul G7 continuă și astăzi cu sesiunea 5 – Construirea din nou împreună: societăți și economii deschise – care vor fi despre valorile comune împărtășite de membrii G7 și de țările invitate.
Sesiunea 6 – Construirea mai ecologică – se va referi la climă și natură și va acoperi aspecte legate de pregătirea COP26 privind schimbările climatice și a COP15 privind biodiversitatea.
Președinții Charles Michel și Ursula von der Leyen reprezintă UE la #G7Summit. UE este membru cu drepturi depline al G7. În 1977, reprezentanții Comunității Europene de atunci au început să participe la summitul de la Londra. Inițial, rolul UE era limitat la acele domenii în care avea competențe exclusive, dar acest rol s-a extins în timp.
UE a fost inclusă treptat în toate discuțiile politice de pe agenda summitului și, de la summit-ul de la Ottawa (1981), a participat la toate sesiunile de lucru ale summitului.
Sursă foto: LEON NEAL/PA MEDIA