Grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni din cadrul Conferinței privind viitorul Europei – acest unic și amplu exercițiu de democrație participativă desfășurat în perioada 2021/2022 – intră în a doua etapă, acum, în luna noiembrie.
Grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni din cadrul Conferinței privind viitorul Europei – acest unic și amplu exercițiu de democrație participativă desfășurat în perioada 2021/2022 – intră în a doua etapă, acum, în luna noiembrie: două grupuri de aproximativ 200 de europeni s-au întrunit începând cu luna noiembrie în cadrul unui eveniment cu desfășurare exclusivă online și au discutat în 24 de limbi străine despre viitorul Europei. O premieră mondială – care chiar a funcționat!!
Reacțiile participanților au fost foarte bune: mulți dintre membrii grupurilor și-au exprimat recunoștința pentru șansa de a putea participa la un astfel de proces, atât de important, și au avut cuvinte de laudă pentru reușita unui astfel de eveniment, foarte complex din punct de vedere tehnic. 94% dintre participanții grupului 2 au răspuns că sunt foarte mulțumiți sau mulțumiți la întrebarea „cât de mulțumiți sunteți până acum de rezultatele întâlnirilor?”.
Cetățeni aparținând tuturor categoriilor sociale, din toate statele membre ale UE, selectați în mod aleatoriu, au discutat, timp de 2,5 zile, despre diverse idei cu scopul de a formula linii directoare pentru recomandările finale care vor fi avizate în cadrul plenarei acestei Conferințe, pe care o vor urmări și instituțiile europene. În perioada 5-7 noiembrie, aproximativ 200 de europeni au dezbătut împreună o serie de subiecte referitoare la munca în Europa, o economie a viitorului, o societate justă, educația în Europa, precum și la transformarea digitală care trebuie să fie etică și sigură. În perioada 12-14 noiembrie, alți circa 200 de europeni s-au concentrat pe democrație și valorile acesteia, pe statul de drept și securitate.
În ultimele două weekenduri ale lunii noiembrie vor avea loc alte sesiuni online în cadrul grupului 3 (schimbări climatice/mediu, sănătate – 19-21 noiembrie) și în cadrul grupului 4 (UE în lume/migrație – 26-28 noiembrie). Plenarele discuțiilor, care au loc în după-amiezile zilelor de vineri și duminică, se transmit live pe platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei.
Europenii încă mai au posibilitatea să își împărtășească, pe platforma multilingvă, ideile pe care le au cu privire la politicile și activitățile UE. Acestea vor fi discutate în cadrul grupurilor și în cadrul plenarei Conferinței. Alăturați-vă celor aproximativ 4 milioane de europeni care au vizitat platforma de discuții privind viitorul Europei și celor aproximativ 35.400 de participanți activi, implicați-vă în proces și contribuiți la construirea viitorului Europei, a viitorului dvs.!
Faceți-vă auzită vocea!
https://futureu.europa.eu/pages/getinvolved – #TheFutureIsYours