Conferinței privind Viitorul Europei: democrația participativă

Reprezentanța Comisiei Europene la București a participat marți, 14 decembrie, la Masa rotundă cu titlul „Democrația Europeană” sub egida Conferinței privind Viitorul Europei, organizată de Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului României.

Abordând subiectul democrației participative, Anca Păduraru, Consilier politic în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene din România, a reamintit de Planul de acțiune pentru democrația europeană, adoptat în decembrie 2020, si de propunerile recente ale Comisiei din 25 noiembrie subliniind rolul Conferinței privind viitorul Europei: „Angajarea cu cetățenii europeni într-o dezbatere amplă și incluzivă asupra viitorului Europei este nu numai oportună ca exercițiu democratic ci oferă, in primul rând, cetățenilor posibilitatea de a discuta problemele pe care le consideră importante. Prin mecanismele Conferinței privind Viitorul Europei, opiniile cetățenilor vor ajunge spre factorii de decizie dând un nou suflu democratic Uniunii Europene. Vă încurajez pe această cale să intrați pe platforma Conferinței, să vă înregistrați în platformă și să ne spuneți părerea dumneavoastră despre ce fel de Europă vă doriți, pentru că Europa va fi ceea ce vrem să fie.’

Informații de context

Despre eveniment

Evenimentul a fost organizat de către Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului în format hibrid în data de 14 decembrie 2021, în intervalul 11:00 – 13:00 și a reunit atât reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice centrale, precum și reprezentanți ai societății civile și mediului universitar pentru a dezbate Democrația Europeană’.

Ce este Conferința privind viitorul Europei, cine poate participa si cum?

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică pentru toți cetățenii europeni din toate categoriile sociale și de pe tot cuprinsul Uniunii, tinerii jucând un rol central în conturarea viitorului proiectului european, de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Indiferent de locul de proveniență sau de activitate, acesta este locul în care cetățenii pot reflecta la viitorul pe care și-l doresc pentru Uniunea Europeană.

Se preconizează că, până în primăvara anului 2022, conferința își va prezenta concluziile astfel încât să ofere orientări privind viitorul Europei.

Pentru a participa trebuie doar să alegeți dintr-o gamă largă de subiecte și să comunicați Conferinței opinia dumneavoastră, participând la evenimente sau prin intermediul platformei: Conferinţa privind Viitorul Europei (europa.eu)

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut