UE salută reintrarea SUA în Acordul de la Paris

”Într-adevăr, ne bucurăm că Joe Biden a anunțat că SUA se vor alătura imediat Acordului de la Paris. Aceasta este o veste minunată pentru noi în lupta împotriva schimbărilor climatice și noi, din suflet, o salutăm. Dar este și un motiv în plus pentru ca Europa să-și accelereze eforturile, să progreseze și să păstreze avantajul primului motor. Îmi place concurența și aceasta este o concurență bună, este o concurență pozitivă, fiind vorba de economia verde. Și, bineînțeles, mizez pe Parlament – care oferă un sprijin important – și pe președinția portugheză – pentru a ne ajuta să promovăm implementarea Acordului verde european și în principal a Legii privind clima. Așadar, ne aștepteaptă multă muncă.” Președintele Ursula von der Leyen

(Sursa:CE- Declarația președintelui von der Leyen la conferința de presă comună cu președintele Sassoli și prim-ministrul Costa cu privire la prioritățile politice ale UE sub președinția portugheză)

”ACCEPTARE ÎN NUMELE STATELOR UNITE ALE AMERICII: Eu, Joseph R. Biden Jr., președintele Statelor Unite ale Americii, după ce am văzut și luat în considerare Acordul de la Paris, încheiat la Paris la 12 decembrie 2015, accept prezentul Acord și fiecare articol și clauză a acestuia în numele Statele Unite ale Americii. Adoptat la Washington în ziua de 20 ianuarie 2021. Joseph Biden JR.” 

(Sursa: The white House – BRIEFING ROOM Paris Climate Agreement)

Comisia Europeană: Salutăm reintrarea Statelor Unite în Acordul de la Paris.
Ne vom uni forțele pentru:

  •  a combate pierderea biodiversității și distrugerea naturii, și dezvoltarea unei noi alianțe pentru tehnologia verde.
  • aprofundarea parteneriatului nostru privind comercializarea emisiilor și prețurile carbonului.

Suntem gata să luptăm împreună împotriva schimbărilor climatice.
#EUGreenDeal

Sursa: Pagina FB a CE

 

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut