Schimbările demografice în Europa – Cartea verde privind îmbătrânirea populației | Consultare publică

Îmbătrânirea populației este un fenomen îngrijorător cu care se confruntă continentul nostru iar acest lucru îl vedem și îl simțim zi de zi în toate domeniile, sanitar, economic sau social. Zilele acestea Comisia Europeană a lansat o dezbatere publică pe această temă sub inițiativa ”Cartea verde privind îmbătrânirea populației”.
Participă la consultare aici >> Schimbările demografice în Europa – Cartea verde privind îmbătrânirea populației

Perioada de formulare a observațiilor: 27 Ianuarie 2021 – 21 Aprilie 2021

De ce este importantă o asemenea dezbatere?

Problema demografiei se află alături de schimbările climatice și digitalizare între temele principale dezbătute la nivelul Uniunii Europene fiind o parte din ecuația viitorului pieței interne care va fi clar afectată de către aceste modificări prin faptul că populația activă va suferi o scădere, afectând sistemele economice de producție ale bunurilor care ar urma să fie introduse pe piață. De asemenea piața internă va suferi o modificare sub aspectul cererii și ofertei de bunuri și servicii, așteptându-se ca sectorul sănătății să aibă o pondere însemnată.

Comisia dorește să finalizeze această Carte Verde în primul trimestru al anului 2021 propunându-și să găsească soluții la:

  • stabilirea principalelor provocări legate de îmbătrânirea populației
  • identificarea modalităților de a anticipa și de a răspunde la impactul socioeconomic al îmbătrânirii populației din Europa.

Află mai multe aici.

Galerie foto

Scroll to Top
Sari la conținut